Областните управители на снимки по риза, с папийонка и вратовръзка

"Когато влизам сутрин и погледна надясно си давам сметка, че никой не е вече, светът не започва и не свършва с него", каза областният управител Константин Гребенаров. Той покани своите предшественици днес на откриването на галерията и призна, че с някои оттях се запознава едва сега. От всички губернатори не присъства само един - Христин Петков.

 

На срещата дойде първият областен управител Стефан Константинов, но този пък не с папийонка, а с вратовръзка. Радостин Димитров и Любомир Пантелеев за пореден път демонстрираха, че вратовръзката не е за тях. "Подложен съм на терор вкъщи. Тъщата засега не успява да ме накара да сложа вратовръзка", пошегува се Пантелеев. Прага на бившето си работно място прекрачиха и Васил Камберов, Иван Витанов, Стефан Корадов, Кирил Козаров.

"Когато обсъдихме идеята, помолихме колегите да изпратят снимки. Всеки изпрати свой портрет кой по риза, кой с вратовръзка. Затова решихме да сложим снимка показваща всеки в характерната му светлина", коментира Константин Гребенаров.

"И ние имахме такава идея, но преди 20 години нямаше достатъчно материал за това. Всеки един е дал по нещо за развитието на институцията. При нас винаги е имало приемственост. Дай Боже областната управа да стане генератор на самостоятелна политика, свой бюджет и данъци", пожела Стефан Константинов.

Кметът на Средец Тодор Пройков подари на Гребенаров почетния знак на града по случай 50 години от обявяването му за град.

"Всеки областен управител е имал стремеж за решаване на проблемите на общините. Но определено има нужда от децентрализация на местно ниво", допълни кметът на Камено Стефан Бонев.