Областният върна докладната за турнира по танци

На последното заседание на местния парламент, което се проведе на 26-ти май, с 19 гласа "за", 13 "въздържал се" и 4 "против" съветниците подкрепиха докладната записка входирана от съветничката Мария Петрова от групата "Независими" (групата бе създадена, след като Валери Симеонов и част от съветните от "Атака" излязоха от партията в края на м.г. б.а.). Предложението е фондация "Танцова академия" и клуб "Лукойл Нефтохимик" да организират Международния турнир по спортни танци за "Купа Бургас".

 

Международният турнир по спортни танци е създаден преди 24 години от "Бургас 75". Той се организира ежегодно в началото на месец септември от клуба с разрешението на Българската федерация по спортни танци и с финансовата подкрепа на общината и спонсори. Преди четвърт век турнира се е обезпечавал финансово от "Балкантурист". Общината започва да го подпомага и той влиза в календара й преди 15 години.

"Решението на Общинският съвет е закононесъобразно, тъй като той няма правомощията да взема такива решения. Местният парламент не може да възлага или да определя кой ще организира турнира. Може само да гласува неговия бюджет. Решението за организацията му се взема от Българската федерация по спортни танци", каза областният управител Константин Гребенаров.

Според него няма нищо лошо в това в града да има повече от един турнир, защото това дава предпоставки за конкуренция. В настоящия момент обаче решението на ОбС е в нарушение на закона и трябва да бъде преразгледано.

С връщането на докладната Гребенаров опровергава намеците, че връща само решение, взети от други политически партии, но не и от своята. Предложението на групата "Независими" бе подкрепено от ГЕРБ.

Още по темата

2 гласа решиха съдбата на Международния турнир "Купа Бургас"

Клуб "Бургас 75": Турнирът по танци ще го има

Назрява скандал заради Международния турнир по спортни танци