Обраха белгиец, докато спял в дома си в Каменар След известно време се разбудил от усещането, че някой излиза през прозореца и забелязал  непознат силует да побягва към оградата на градината му. При направената проверка тъжителят установил, че от жилището липсват преносим компютър,  чантичка с лични документи, 100 лева, мобилен телефон, диктофон и радио, което е  открито пред прозореца на къщата. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава от РУП Поморие.

Същият ден неизвестни засега крадци обрали апартамент на улица "Цариградска" в Бургас, докато собствениците спели. От жилището е задигната сумата от 5350 евро, оставена на маса в хола. От скрин в същото помещение е отнет преносим компютър, а от оставена в друга стая дамска чанта липсват 755 евро и 290 лева. Образувано е досъдебно производство.

В периода от 22.00 часа на 1-ви август до 08.00 ч на 2-ри август в курортен комплекс "Слънчев бряг" неизвестно лице проникнало по неустановен начин  в складово помещение на супермаркет и от дървен шкаф извършило кражба на метална касетка с 1300 лева. Пак на 2-ри август, но в  жилище в комплекс "Райска градина" в Свети Влас са откраднати преносим компютър, фотоапарат, айпод, мобилен телефон и 400 лева. В Несебър пък крадец задигнал през отворен прозорец на партерния етаж в частен дом два преносими компютъра, два цифрови фотоапарата, мобилен телефон, дамска чанта със 100 евро и мъжка чанта с 660 лева. Образувано е досъдебно производство.