DSC_1510

DSC_1510

ОбС Бургас с 5 зам.-председатели, новите съветници положиха клетва

втора сесия, всяка група има право да излъчи свой зам.-председател, това могат да направят и представители на партии, които не са в група.

Водачът на групата на ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев предложи за зам.-председателските места колегата си Костантин Луков (ГЕРБ) и Димчо Грудев ("Атака") (на втората снимка вляво). DSC_9291Валентин Касабов номинира от своята група на НФСБ - Здравко Сталев. БСП предложиха Георги Киров, който бе зам.-председател и в предишния мандат на ОбС. Новосформираната група "Демократическа коалиция" ("Синята коалиция", "Лидер" и Движение за социален хуманизъм) предложи адвокат Вълчо Чолаков (на снимката горе).

Предложенията бяха приети с 50 гласа "за". "Против" и "въздържал се" нямаше. От заседанието на днешната втора сесия отсъства Димитър Колев от "Лидер".DSC_1462

В началото на сесията клетва като съветници положи групата на НФСБ като на мястото на отказалия се водач Валери Симеонов влиза Христиан Митев. Клетвата изрекоха и Николай Иванов от ГЕРБ, който влиза на мястото на водачката Магдалена Манолова, Роза Желева от ГЕРБ на мястото на Живко Иванов, който се връща като шеф на общинска фирма  "Спортни имоти, паркинги и гаражи", Георги Чардаров от ГЕРБ на мястото на Диана Йорданова, която положи клетва като депутат и Станка Рускова на мястото на водача на "Синята коалиция" Костадин Марков, който се връща на поста зам.-кмет по строителство в община Бургас.