ОбС избра временно изпълняващ длъжността кмет на Белослав на общината.

Според решението тя поема поста до отмяна на мярката за отстраняване на Емил Дичев от кметския стол. Предложението за избора на Галина Тодорова беше внесено от председателя на ОбС д-р Иван Сърмов и прието с 9 гласа "За", 1 "Против" и 1 "Въздържал се". В залата присъстваха 11 от общо 17 съветника. От заседанието отсъстваха четиримата съветници от ГЕРБ и двамата съветници на "Атака". 

Галина Тодорова е заместник-кмет на Белослав от 1999 година с ресор строителство, общинска собственост, транспорт, екология и проекти. Тя е ръководител на екипа по управление на проекти на община Белослав по еврофондовете. Под нейно ръководство беше завършен успешно най-големият европроект на Белослав на обща стойност 22 млн. лева, с който по оперативна програма "Околна среда" беше изцяло модернизирана ВиК мрежата в града. От 11 години съм зам.-кмет и оттук нататък моята политика ще бъде основана на приемственост, защото направеното от Емил Дичев през тези години е много и аз ще продължа започнатото, увери пред съветниците инж. Тодорова. Тя обеща общината ще продължи да работи за успешната реализация на европроектите и за подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса. 

Галина Тодорова е на 42 години. Завършила е Техническия университет във Варна, специалност "Индустриален мениджмънт" с профил "Електроника и комуникации". 
Преди да влезе в екипа на Емил Дичев, е работила в отдел "ТРЗ" на "Транстрой", била е банков инспектор в ДСК – Белослав, социален работник и ръководител на "Социални грижи" в града. 

По време на днешната сесия съветници и юристи уточниха, че избирането на временно изпълняващ длъжността кмет и определението на съда за отстраняване на Емил Дичев от длъжност не прекратяват правомощията му като кмет. Акцент в днешните разисквания беше сложността на казуса и рискът да се блокира дейността на общината, ако няма кмет, който да подписва документи, включително и да внесе проектобюджета на общината за т.г.

 

 

Днес+