Петко Драгнев (вляво) ще управлява дружеството още три години. Снимка Архив Черноморие-бг

Петко Драгнев (вляво) ще управлява дружеството още три години. Снимка Архив Черноморие-бг

Петко Драгнев - дългогодишен управител на общинската фирма превозвач "Бургасбус" ЕООД ще продължи да я ръководи и през следващите три години. Договорът му изтича на 13-ти юни тази година. В тази връзка зам.-кметът по бюджет и финанси в Община Бургас Красимир Стойчев входира докладна записка в местния парламент с предложение договара на Петко Драгнев да бъде удължен с още три години.

"На 13-ти юни изтича сключеният договор за управление на "Бургасбус" ЕООД с Петко Драгнев. В периода на управление на г-н Драгнев се извърши пълна модернизация на градския транспорт, дружеството работи усилено за подобряване качеството на транспортната услуга, модернизиране и обновяване на автобусния парк. През настоящата година значително се подобри финансовият резултат.

В тази връзка, предлагам на Общински съвет - Бургас в качеството му на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала на дружеството, да избере Петко Драгнев за управител на "Бургасбус" ЕООД за нов три годишен срок, считано от 14-ти юни 2019 г.", пише в мотивите на предложението.

Дебати по докладната записка нямаше и тя бе приета с 35 гласа "за", 0 "против" и 2 "въздържал се". Петко Драгнев бе преизбран за срок от още три години считано от 14-ти юни тази година. Месечното му възнаграждение е в трикратен размер на средната брутна месечна заплата в дружеството, но не по-голям от размера на заплатата на кмета на Община Бургас. С това свое решение ОбС задължава кмета на Бургас Димитър Николов да сключи договор за възлагане управлението на "Бургасбус" ЕООД с Петко Драгнев.