DSC_2787

DSC_2787

ОбС реши: В Бургас с вечерен час

а тези - до 18 години - най-късно в 22.00 часа. До промените в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината се стигна, след инциденти в бургаски нощни клубове в края на миналата година.

Предложението с корекциите е на кмета на общината Димитър Николов. "Трябва да прекратим тази черна серия от инциденти. Ако нещата се променят, можем да инициираме нови поправки в Наредбата", заяви Николов. Според него, освен голямо количество алхокол, в нощните клубове се употребяват и наркотици. "Извинявайте, ако реагирам емоционално, но говоря като родител", допълни Николов.

Дебатите по докладната записка продължиха повече от час. Съветникът Йордан Георгиев предложи на следващата сесия да бъдат направени допълнения, които да регламентират кой и как съхранява видеозаписите в заведенията и как могат да бъдат унищожавани те.DSC_2797

"Трябва да решим дали искаме да се развиваме като Слънчев бряг или не. Не се гордея, че в Бургас нощните заведения са станали 25. На едно мнение сме с вас г-н Николов, защото и аз като вас отглеждам три деца. Имаме сили и за четвърто, но свободно време нямаме", коментира Евгений Мосинов от БСП. С последното си изречение предизвика усмивки по лицата на колегите си в местния парламент.

За първи път Георги Дражев от НФСБ взе думата, за да поиска край на дебатите и да се мине към гласуване по същество.

Съветниците подкрепиха промените за затягане на контрола в заведенията и въвеждането на вечерен час с 46 гласа "за" и 1 "въздържал се". Това бе Стефан Цинцарски от "Движение Гергьовден". Той мотивира преди това вота си така: Нашите промени преповтарят Закона за частната охранителна дейност.