NINKN

NINKN

Община и държава ще работят заедно за опазване на Старинен Несебър

създаване на най-добрите условия за развитие на Стария Несебър. Това стана ясно от провелата се работна среща между кмета на общината Николай Димитров и доц. Йорданка Кандулкова - директор на институцията.

Те коментираха подробностите около подготовката на Плана за опазване и управление на града на ЮНЕСКО. Доц. Кандулкова предложи да се направи предварително стиковане на подробностите около Общия устройствен план на общината, който е предоставен в няколко министерства за съгласуване и Плана за опазване и управление на древния град, по който се работи в момента, за да може по-бързо и адекватно да се обхванат всички аспекти, по които проектите се застъпват и да се изгладят евентуалните несъответствия презди финализирането им.

Кметът Димитров сподели по време на разговора с доц. Кандулкова, че с екипа от специалисти, ръководен от проф. Тодор Кръстев, който работи по изтотвянето на Плана за опазване и управление на Старинен Несебър са коментирали организирането на срека между експерти и жители на общината, за да бъде презентират плана в неговия работен вариант. На срещата ще бъдат разяснени идеите за опазване и управление на Стария град и ще се чуят мненията на хората.