Общинари черпят евро опит в борбата с корупцията Партньор на форума е фондация "Ханс Зайдел". Семинарът "Превенция и противодействие на корупцията" ще се проведе на 11-ти юни в Слънчев бряг.

 

Акценти на семинара са темите за международния опит в областта на администрацията и в съдебната фаза на процеса на обжалване на актове, свързани с провеждане на обществени поръчки. Ролф Шлотерер - съветник на вицепремиера и министър на вътрешните работи ще представи изпълнението на националната антикорупционна стратегия в България.

Форумът ще бъде открит от Валентин Лазаров - председател на УС на Националната асоциация на общинските служители в България. В работата му ще вземат участие - адвокат Лъчезар Попов,доц. Мария Славова от софийския университет "Св. Климент Охридски", доц. Стефан Викаерт от университет "LIBRA" в Брюксел, Андри ван Менс -втори секретар "Правосъдие и вътрешни работи" към посолството на кралство Нидерландия в България, Елисео Гомес -адвокат, Даниела Божинова - председател на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива - Бургас.