Общинари в Несебър контролират на колела "В разгара на туристическия сезон, в натовареното движение, общинските служители с велосипеди са много по-маневрени и имат възможност бързо да достигат до места, недостъпни за автомобили. Освен това по-малко автомобили - повече чист въздух за морския град", коментира кметът Николай Димитров. Велопатрулите следят за спокойствието както в новата, така и в старата част на града. Служителите  са от общинското звено за самоохрана и ще контролират най-вече проявите на джебчии, крадци и хулигани, които през лятото се стичат от цялата страна край морето.

 

Това лято община Несебър напълно разреши проблема с паркирането на автомобилите на гражданите и туристите. Още с влизането в града електронни табла информират пристигащите къде и колко места за паркиране са свободни.Над 700 са местата за паркиране само в Стария град. Двата паркинга - до Морска гара и Северен голям, както и всички общински паркинги работят денонощно.  Цената за денонощие на автомобил е 8 лева.

На Северния голям паркинг на Несебър е изградена специална рампа за инвалиди и за майки с деца. Съоръжението работи от началото на месеца и е конструирано за улеснение и осигуряване на достъп на инвалидите до общинските паркоместа. Дължината на рампата е 108 м, широка е 1,3 м и има няколко площадки за разминаване. Тя преодолява денивелация 4,4 м. С тази уникална за южното Черноморие придобивка, Несебър се нарежда до градовете с най-добри европейски практики. За спокойствието на почиващите това лято общината осигури и денонощен  дежурен телефон 0893 505 110. Сигнализирайки на него засегнатите лица могат да разчитат на незабавна помощ, гарантират от кметството.