Общината погна нелегалните таксита

Служители от дирекция "Икономика и стопански дейности" и дирекция "УКОРС", съвместно със служители на Районна дирекция "Автомобилна администрация" /РДАА/, провериха дали се спазват изискванията на Наредбата за таксиметров превоз на пътници и Наредбата за опазване на обществения ред.

 

Инспекторите посетиха определената от Община Бургас таксиметрова стоянка в района на ЖП-гара. При проверката се установи, че нерегламентирани превозвачи са поставили табели с ценоразписи, които бяха незабавно премахнати.

На мястото е хванат и автомобил "Опел" от гр. Созопол, който е извършвал таксиметрова дейност без да е надлежно обозначен и с невключен апарат. Служителите на РДАА са написали актове за всички установени нарушения.

На 24-юни, инспектори от общината, РДАА, Областна дирекция на МВР – сектор "Пътна полиция" и "Бургасбус" проведоха акция "таен клиент".

При изхода на града бяха извършени проверки на таксиметровите автомобили, пътуващи по маршрутите на "Бургасбус" в посока към квартал Сарафово.

Провеждането на съвместни акции, следящи за спазване на изискванията за извършване на таксиметров превоз в Бургас, ще продължи през следващите месеци.