obshtinaburgas

obshtinaburgas

Общината със "Стрес тест" срещу нередовни платци

проектобюджета за настоящата година. 155 656 378 лева е бюджетът за 2012 година. Вече започнаха обществените обсъждания в съставните селища и комплексите на общината.

Бюджетът има социална насоченост. За да се реализират проектите в него обаче, е важна и събираемостта на местните данъци и такси.

"Ще се наложи всеки от нас да е наясно, че средствата за осъществяването на добрите идеи за Бургас в бюджет 2012 г., освен от намаляващите в края на програмния период европейски средства, ще трябва да се осигурят от нашите данъци. Затова се надявам на разбиране на призива ми за строга финансова дисциплина и мотивирано плащане на местните данъци и такси. Осъзнавам трудността за всяка една фирма и семейство в условията на криза, но за да живеем в по- добър град, трябва да бъдем индивидуално отговорни и съпричастни към общото ни дело. Затова разчитам на разбиране, тъй като ще приложим твърди мерки за осигуряване събираемостта на дължимите налози", заяви Димитър Николов. Той и екипът му представиха основните акценти в бюджета на община.