DSC_1504

DSC_1504

Обявяват конкурси за шефове на 4 здравни заведения

директори на здравни заведения в общината. Докладните записки са входирани от ресорния зам.-кмет в община Бургас - д-р Лорис Мануелян. Първата касае определяне на условията и реда за провеждане на конкурс за избор на управител на "Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар "Проф. Иван Темков" - Бургас" ЕООД - Бургас. Тригодишният договор на досегашния шеф - д-р Лорис Сайян изтича на 8 декември. Това налага и насрочването на дата за конкурс за избор на нов шеф на здравното заведение.

Изтичане на договора е мотивът за избор на управители и на другите три лечебни заведения в общината. Става въпрос за "Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД, "Център за кожно - венерически заболявания - Бургас" ЕООД и "Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас" ЕООД.

Досегашният шеф на Онкото е д-р Радостин Дичев, чийто контракт изтича на 15 декември. Договорът на шефката на Кожния диспансер - Невяна Йотова е с крайна дата 16 декември, а на Евелина Трошанова, която е управител на Белодробната болница - на 3 декември.

Съветниците-членове на комисията по здравеопазване ще гледат още и докладната за отпускане на средства за закупуване на 6 броя реанимационни легла за нуждите на ОАИЛ при Онкологичния център, с които да бъдат подменени амортизираните.