Огнена панделка за Световния ден за борба със СПИН

Панделката е символ на движението за борба с коварната болест.

 

Отбелязването на Световния ден за борба срещу коварната болест ще започне с анонимно тестване на ХИВ – статуса от 10.00 до 13.00 часа в мобилни лаборатории, разположени на възлови места в града. Те ще бъдат позиционирани пред Бургаски свободен университет и площад "Тройката".

От 12.30 до 13.30 часа едновременно във всички училища ще бъдат раздавани информационни материали, предпазни средства и червени лентички от ученици на техните връстници и учители.

От 13.00 часа пред сградата на Районен съд – Бургас Формация за модерен младежки театър, със съдействието на Община Бургас, БМЧК и студенти, ще представи Уличен театър на спонтанността, свързан с превенцията на ХИВ/СПИН.

В Дома на културата "Лукойл Нефтохим" от 18.30 часа ще бъде представен тематичен мултимедиен клип, изработен от училищни екипи с послания към младите хора. Веднага след това е и театралната постановка "Нечия вина" на Формацията за модерен младежки театър. Актьорите са младежи и ученици от елитни бургаски училища, които ще поставят поучителният спектакъл пред свои връстници.

Общинският отдел "Здравеопазване и превенции" кани всички желаещи се включат в благородната инициатива и призовава: "Нека заедно запалим огнената панделка!".

Партньори на отдел "Здравеопазване" в кампанията са РИОКОЗ, БМЧК, сдружение "Равновесие", фондация "Областен ромски съюз", сдружение "Доза обич", Превантивно-информационен център, общински младежки клуб "Джей Джей Куул Ей", БСУ, университет "Проф. д-р. Асен Златаров" и бургаски училища.