HorheBukay2

HorheBukay2

Опашка пред "Хеликон", Букай отваря вратите - посреща феновете си

харчеха като топъл хляб. Всеки купуваше по две-по три - кой за подарък, кой за приятели. Най-много се търсеше последната му книга "Разказвай с мен (Приказката продължава)", заради чиято премиера у нас пристигна и нейният автор, поканен от издателите си - "Хермес". Почитателите на писателя-психоаналитик купуваха и от предишните му книги, издадени на български език.

HorheBukay3

Десетминутното закъснение не огорчи чакащите пред книжарницата. Писателят влезе през задния вход, поздрави книжарите и усмихнат тръгна към вратата, за да посрещне първите прекрачили прага на "Хеликон". "Често говоря със сърцето, не с разума си. При следващото си посещение в Бургас, с вас ще организираме една лекция, няма да раздавам само автографи. Не разполагам с много неща, които мога да кажа, но с удоволствие ще ги кажа", изрече Букай. Предложението му бе прието с овации и възгласи от бургазлии. След няколкото думи авторът седна, поиска химикал и търпеливо започна да надписва книгите и да позира усмихнат за снимките.

Почитателите на Букай бяха пускани на групи в книжарницата, за да може да се запази реда. На опашката за автографи чакаше и депутатката от "Атака" Калина Крумова, която заедно с майка си пиеше кафе в заведение до "Хеликон", докато мераклиите за автографи намаляваха.

Снимки Етелка Пирева