Организират кулинарен конкурс в "Мираж" на 29 април от 10.00 до 14.00 часа.

 

В конкурса ще участват Колежът по туризъм към университет "Проф. д-р Асен Златаров", професионална гимназия по туризъм "Иван Вазов" в Слънчев бряг, професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" в Поморие, професонална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Участниците ще бъдат разделени на няколко отбора и ще изпробват уменията си в няколко кулинарни дисциплини. В отбора по карвинг ще се включат от 3 до 5 души. Те ще трябва да направят фигури с великденска тематика – цветя, великденски заек, яйца, пиленца и други. Изработването ще се проведе на място в ресторант "Мираж" пред публиката, част от шедьоврите ще бъдат изработени предварително в училищата и ще бъдат изложени на щанд за изложба. Отборът победител ще бъде определен от фирмата партньор на събитието по критерии за външен вид, атрактивност и ловкост на участниците (целта е да се оцени знанията и уменията на ученика). Победителите ще получат професионален куфар за карвинг инструменти.

Вторият отбор ще се представи с ястие направени със студена обработка. Заданието е по идея на фирмата партньор на събитието, салата или студено предястие приготвянето на едната салата ще бъде на място в ресторант "Мираж", други салати може да бъдат приготвени в училището и донесени на щанд за изложба. Отборът победител ще бъде определен от фирмата партньор на събитието по критерии за външен вид, вкус и презентация на участниците (целта е да се оцени знанията и уменията на ученика).

Третият отбор ще се представи с топла обработка на ястия. Заданието е по идея на фирмата партньор на събитието, пиле или риба приготвянето на едното ястие  ще бъде на място в ресторант "Мираж", други може да бъдат приготвени в училището и донесени на щанд за изложба. Отборът победител ще бъде определен от фирмата партньор на събитието по критерии за външен вид, вкус и презентация на участниците (целта е да се оцени знанията и уменията на ученика).

Четвъртият отбор ще участва в конкурса за сладкарски изделия. Заданието е по идея на фирмата партньор на събитието, десерт приготвянето на десерта  ще бъде на място в ресторант "Мираж", други десерти може да бъдат приготвени в училището и донесени на щанд за изложба. Отборът победител ще бъде определен от фирмата партньор на събитието по критерии за външен вид, вкус и презентация на участниците (целта е да се оцени знанията и уменията на ученика).

В конкурса ще участват и хлебари. Те ще приготвят приготвянето на козунак и/или козуначено руло, кифлички да бъдат приготвени в училището и донесени на щанд за изложба. Отборът победител ще бъде определен от фирмата партньор на събитието по критерии за външен вид, вкус и презентация на участниците (целта е да се оцени знанията и уменията на ученика).