Организират он лайн състезание по математика

Проектът е финансиран от републиканския бюджет и оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на стойност 89 079 лева. Проектът обхваща ученици от школото в извънкласни занимания. В рамките на академията са създадени три клуба по интереси - "Приятели на морето", "Родолюбие", "Математика за всеки". Учениците са избрали своя клуб, в който да се занимават извън учебните часове.

 

Постигнатото досега в рамките на проекта бе отчетено от ректора на академията - шестокласничката Яница Маврова и от модераторите на отделните клубове по интереси. В рамките на клуба по "Математика за всеки" ще се проведе и он лайн състезанието. То е насрочено за 7-ми март. В него ще се включат ученици от 2-ри до 7-ми клас от бургаски училища.

"Академия за млади учени" са издали и вестник с информация за свършеното в рамките на проекта. Предстоят екскурзии на членовете на клуб "Родобюлие" и "Приятели на морето" до Бургаски влажни зони, Музея на солта в Поморие, Несебър, Созопол и Странджа. Децата от клуб "Родолюбие" са изработили кукерски маски, сега насочват усилията си в измасторяването на мартенички за 1-ви март.