Основните пътища в Бургас са проходими

От общината призоваха възрастните хора да не излизат навън, за да се предотвратят евентуални инциденти. Шофьорите да карат само със зимни гуми и по възможност да избягват пътувания, ако това не е наложително.

 

Прогнозите за лошо време до края на седмицата се потвърждават. Снеговалежите и силният вятър в Бургас ще продължат и през следващите денонощия, с изключение на четвъртък, когато не се очакват валежи.

Във връзка с тежката зимна обстановка Община Бургас напомня на гражданите, че според Наредбата за управление на отпадъците и поддържане на чистотата, почистването на тротоарите пред домовете им и дворните места е тяхно задължение.

Инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" и отдел "Екология" към общината ще извършват проверки за спазване на Наредбата. При констатиране на непочистени тротоари, прилежащи площи, дворни места, входове на жилищни блокове и магазини ще бъдат съставени актове на собствениците.

Проверки ще бъдат извършвани и на фирмите, ангажирани със снегопочистване в общината, а заплащането им ще бъде обвързано с качеството на свършената работа.