Осветиха провлака на Несебър

Романтичният щрих точно на една от емблемите на Несебър не само фокусира вниманието върху тънката ивица суша, свързваща полуострова, но и подчертава максимално магнетичното очарование на хилядолетния град.

 

Допълнителната вечерна светлина, обливаща провлака е по идея на община Несебър, а за осъществяването й бяха вградени 68 диодни фенера в бордюрите от двете страни на пътя. За да добие завършеност светлинният акцент, бе монтирана и 1350 метра светлодиодна лента за външно полагане. Всички осветителни тела са  захранени с 24 волтово напрежение, което ги прави безопасни при монтаж и експлоатация. Един фенер консумира 3 вата ел. енергия, а един метър светодиодна лента - 4 вата ел. енергия. Общото потребление на ток за целия провлак е 5.6 киловата, а срокът на експлоатация на осветителните тела е над 50 хиляди часа.

Така живописният Несебър увеличава своята притегателна сила не само с прекрасните условия за традиционен летен туризъм, но и с възможността посетителите да се срещнат със съхранения дух на древността, преминавайки през светлинния "лъч" на провлака.