От днес приемат молби за полудневно обучение в яслите във Варна откриването на новия корпус на детската ясла "Зайо Байо".

 


При приемът в полудневно обучение няма да има райониране. Децата ще посещават яслите до обяд, като получават закуска и обяд. Таксата е 20 лева на месец плюс по 1 лев за всеки присъствен ден на детето. От придобивката могат да се възползват 120 деца, обясни още доц. Бозов. 

Той коментира, че полудневното обучение е иновативна форма за страната и за първи път се въвежда във Варна. По думите му е проведено проучване с родителите и те го одобряват. При възможност, от общината планират да увеличат приема за полудневно обучение.

В новия корпус на детската ясла "Зайо Байо" са инвестирани 800 000 лева. Със завършването му се откриват две допълнителни групи за по 25 деца. Това е третото разширение на детска ясла през тази година във Варна.

За следващата година са планирани да бъдат изградени една надстройка и една пристройка на още две ясли. Готов е и проектът за нова ясла в квартал "Вл.Варненчик", която ще бъде построена на принципа на публично-частното партньорство, допълни доц. Бозов.

 

 

Днес+