От работата на митниците зависи бюджета на страната

Той запозна ръководството и състава на Регионална митническа дирекция и "Митница Бургас" с провежданата структурна реформа в митниците и подготвените предложения за законодателни промени, с цел повишаване на ефективността от работата на агенцията.

 

"Ще създадем митническа администрация, в която ще работят по-малко хора, но висококвалифицирани специалисти и с по-добри заплати. Съкращенията в митниците ще бъдат извършени по обективни, ясни, точни и прозрачни критерии и добрите специалисти в митническата администрация няма защо да се страхуват от реформата", заяви Ваньо Танов. Той отговори конкретно на всички въпроси на бургаските митнически служители, касаещи оперативната дейност на митницата и предстоящите структурни промени.

Срещата с бургаските митничари е част от работната обиколка на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов и зам.-директора на агенцията Антоний Странджев, които през последните дни посетиха митническите пунктове "Капитан Петко Войвода", "Капитан Андреево", "Лесово", "Малко Търново" и "Пристанище Бургас".