Откриха обновена градина с европари

Кметът Димитър Николов пожела здраве и много хубави моменти на децата, които от тази учебна година ще се радват на обновени стаи за игра и занимания и действащ плувен басейн.

 

В рамките на проекта на Община Бургас, финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 на Европейския съюз, старата дограма в градината беше подменена с нова, монтирана беше топлоизолация на стените и таванските плочи, поставени бяха енергоефективни осветителни тела. Очаква се тези мерки значително да подобрят енергийните характеристики на павилионите и да намалят значително битовите сметки на градината през зимата.

Новоизградена външна рампа и асансьор ще осигурят достъп до детското заведение и за хора с увреждания.

Извършените ремонтни дейности по проекта са на обща стойност 761 202,17 лв.

Кметът Николов разгледа обновените павилиони и се увери лично в доброто изпълнение на строително-ремонтните дейности.

От тази учебна година ЦДГ "Андерсен" посреща своите възпитаници и с изцяло реконструиран плувен басейн. Средствата за ремонта на дълго време неизползваното спортно съоръжение, са осигурени от Община Бургас допълнително, извън бюджета на проекта. Това е третия басейн басейн в учебно заведение, който Общината възстановява през последните две години. Пред гостите на тържеството децата демонстрираха умения по плуване. Те си пожелаха от тяхната градина да тръгнат бъдещи шампиони.

На днешното тържество присъстваха зам.-областният управител Златина Дукова, зам.-кметовете на Община Бургас Йорданка Ананиева, Атанаска Николова, Костадин Марков, председателя на Общински съвет Снежина Маджарова, председателят на сдружение "Достоен живот" Кольо Тодоров, представители на МРРБ, партньорски организации, родители.

По проект "Подобряване на образователната инфраструктура в Община Бургас" освен ЦДГ "Андерсен", напълно обновени и реконструирани са още ОУ "Елин Пелин", ПГАЕ "Гео Милев", ПГНЕ "Гьоте", ПГ по САГ "К. Фичето", СОУ "Иван Вазов" и ПГЕЕ "К.Фотинов". Те ще посрещнат с изцяло нов облик своите ученици на 15 септември. Общата стойност на проекта е 5 773 119,93 лв. Осъществява се с финансовата помощ на ЕФРР и националния бюджет по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.