Откриха пенсионерски клуб в Бургас

След кратко поздравление към събралите се възрастни хора кметът Николов преряза лентата и връчи на председателя на пенсионерски клуб "Акация" Динко Тонев първата картина за обновеното помещение и мартеница за здраве.

 

"Щастлив съм, че от днес възрастните хора от квартал "Акациите" вече ще имат свое място, където ще могат да се събират, да споделят мнения, да се информират и забавляват", сподели пред пенсионерите кметът Николов.

Новооткритият пенсионерски клуб ще бъде ползван от всички членове на местния клуб за възрастни хора "Акация". Над 5000 лв. е общата стойност на ремонта, извършен на помещението от ОП "Общински имоти". След обновителните дейности то разполага със зала, кухненски бокс и санитарен възел.

Средствата са изразходени за подмяна на дограмата, пребоядисване на фасадата и стаите, и поставяне на ново осветление. Складовото помещение е преобразувано в санитарен възел, изградена е външна канализация и кухненски бокс, а остарелите тръби са подменени с нови.

Със средства на Община Бургас са закупени климатик, хладилник и столове за оборудването на пенсионерския клуб.

Приветствие и благодарности от името на възрастните хора към кмета Димитър Николов поднесе председателят на Общинския съвет на съюза на пенсионерите Вяра Андонова.

С новооткритото помещение пенсионерските клубове в общината наброяват 30 – 21 от които в Бургас и 9 в съставните селища. По този начин възрастните бургазлии от всички комплекси и квартали на града имат осигурени свои помещения, в които да прекарват приятно свободното си време.