Откриват нов паркинг за 40 автомобила в Бургас В непосредствена близост до него ще бъде изграден нов тротоар за пешеходци с размер 2.5 м., а прилежащата му улица /между бл.117 и бл.435/ ще бъде цялостно преасфалтирана. Обектът се финансира от Община Бургас и е на стойност около 60 000 лв.

Новият обществен паркинг е част от програмата на Община Бургас за облекчаване на проблема с паркирането в града и е отговор на жалбите от пешеходци и майки с колички, които желаят да преминават безпрепятствено оттам.

Въпреки, че това е едно от най-оживените места в жилищния комплекс, движението по този пешеходен участък е силно затруднено от произволно спиращите върху него автомобили. Изграждането на паркинга и тротоара трайно ще реши проблемът с паркирането на живеещите и работещите в тази част на града бургазлии.

Общинска администрация се извинява на гражданите за причиненото неудобство от извършваните строителни дейности в този участък и ги призовава да бъдат търпеливи, за да може след месец да се реши един от важните проблеми в района.