Отвориха офертите за ремонт на "Александър Велики"

Предстои официалното избиране на изпълнител, а след изтичане на срока за обжалване – сключване на договор с него. Това означава, че след двайсетина дни може да започне реалното изпълнение на проекта.

 

Улица "Александър Велики" ще бъде реконструирана в участъка от улица "Христо Ботев" до улица "Дебелт". От построяването й досега тя само е кърпена, но никога не е ремонтирана основно.

В момента състоянието на уличната настилка е много лошо, вследствие дългогодишната експлоатация и интензивното жилищно строителство в граничещите с улицата имоти. Бордюрите и тротоарите са повредени на много места.

Предстои преасфалтирането на близо 700 линейни метра от широката 6 метра улица, изграждането на нови тротоари и бордюри, обособяване на джобове за контейнерите за битови отпадъци. При кръстовищата са проектирани плавни рампи по тротоара, които да улесняват достъпа на хора с увреждания. От двете страни на улицата ще бъде изпълнен дренаж, който да отводнява улицата. По "Александър Велики" ще има нови осветителни тела и нова зеленина.