Палят имот на лидера на "ДЕЛА" за сплашване срещу Терзиев.

"Това е вече втори явен опит за предупреждение към лидера на "ДЕЛА" заради позицията на партията срещу сегашното управление на община Несебър и подадените сигнали за незаконното заграбване на територии, изключителна държавна собственост при изграждането на "Марина Диневи", източването на 8 млн. лева ДДС за нейното построяване и злоупотребите за милиони левове в общината", се казва в декларация на партията разпространена днес до медиите.

 

През април тази година срещу председателя на партият беше отправена явна заплаха с подхвърляне на пакети с тебешир в автомобила му и изпращане на сигнал до полицията. До момента полицията е установила преките извършители на набеждаването. Ръководството на "ДЕЛА"" продължава да настоява за бързо разкриване и на поръчителите на това подло престъпление.

Този палеж се случва само 2 дни, след като партията организира първия митинг за последните 14 г. срещу "корупцията и лошото управление на Несебър от страна на кмета Николай Димитров и ръководената от братя Диневи партия "Море". "Очевидно действията ни за изваждане на светло на беззаконието в общината опъва нервите на тандема Димитров-Диневи. Държим да заявим на всички наши опоненти, че волята ни да разобличим престъпното управление на община Несебър няма да бъде разколебана с подобни мерзки действия. Разчитаме на разследващите органи за установяване на извършителите и поръчителите на двете престъпления срещу Атанас Терзиев и семейство му, както и недопускане на подобни действия в бъдеще", се казва още в декларацията.