"Парад на ветрилата" за Седмицата на морето

Участие във ветроходния парад ще вземат общо 15 плавателни съда в класовете олимпийски и килови. Всички желаещи деца и граждани да преминат обучение на яхта ще имат възможността да направят това на тренажор от Олимпийски детски клас. Записванията за него ще бъдат от 11.30 до 12.00 часа. Точно в 15.00 часа започва демонстрационната гонка "Курс рейс кайт сърф" – рейс – Вромос – Сарафово – Бургас плажа.

 

"Парад на ветрилата" има за цел да популяризира ветроходството сред бургаските деца и да ги мотивира да вземат участие в спортни занимания с ветроходство.

И тази година в Седмицата на морето са включени състезания по плажен волейбол и футбол. Началото на турнира по волейбол е на 11 юли от 9.00 часа, а мястото е добре познато – волейболното игрище на Северния плаж. Съревнованието ще бъде за мъже, жени и юноши.

Записването за участие във волейболния турнир ще се извършва един час преди началото му, а награждаването на победителите е от 13.00 часа. Наградите са осигурени от Община Бургас и ще бъдат връчени и на трите възрастови групи.

Също на 11 юли, но от 10.00 часа в новия спортен център "Изгрев" ще се проведе турнирът по футбол. Техническата конференция и тегленето на жребия ще бъде от 9.30 часа в спортния комплекс. Закриването и награждаването на футболния турнир е от 14.30 часа. Победителите ще бъдат наградени с парични премии, купи и грамоти осигурени от Община Бургас.