Катастрофата е станала тази сутрин и за щастие загинали няма. Снимка Архив Черноморие-бг

Катастрофата е станала тази сутрин и за щастие загинали няма. Снимка Архив Черноморие-бг

Петгодишно момиче е с комоцио, настанено за наблюдение в отделение "Неврохирургия" на УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. То подстрада при катастрофа, която стана тази сутрин към 08.30 часа на пътя Приморско - Созопол, в района на отсечката от село Равадиново към Созопол. 45-годишната водачка от Приморско, управлявала лек автомобил "Хонда Акорд", с бургаска регистрация, поради движение с несъобразена с интензитета на трафика скорост и загуба на контрол, навлязла в насрещната пътна лента и допуснала страничен сблъсък с движещия се там лек автомобил "Опел Вектра", с монтанска регистрация, управляван от 39-годишен мъж от Монтана, а впоследствие се завърта и отскачайки се удря в лек автомобил "Киа Сийд", с врачанска регистрация, управляван от 29-годишен мъж от село Крушовица, област Враца.

От инцидента пострадали общо осем души, сред които и две деца. Водачката на Хондата е настанена за лечение в отделение "Ортопедия" на болница "Бургасмед" с фрактура на прешлени и лява раменна ключица, без опасност за живота. Пътуващото на задната седалка в лекия автомобил "Хонда" 10-годишно момиче е прегледано и освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

Водачът на "Опел Вектра"-та е настанен за лечение в отделение "Неврохирургия" на УМБАЛ - Бургас с контузия на коремната област, без опасност за живота. Пътувалата на предната дясна седалка в Опела 31-годишна жена с комоцио, без опасност за живота и е настанена за лечение в отделение "Неврохирургия" на УМБАЛ - Бургас. Петгодишната дъщеря на водача на Опела, която е пътувала на задната лява седалка, е настанена за наблюдение в отделение "Неврохирургия" на бургаската болница с комоцио, без опасност за живота.

Водачът на "Киа Сийд", с врачанска регистрация е прегледан и освободен за домашно лечение с контузия в коремната област, без опасност за живота. Неговата спътничка, пътувала на предната дясна седалка - 21-годишна жена е прегледана и освободена за домашно лечение с контузия в коремната област, без опасност за живота. Другият спътник, който е пътувал на задната дясна седалка - 50-годишен мъж е прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.