Петко Арнаудов: Ще дадем по 50 лв. на стопаните в Кости Помощта от общината е отделно от средствата, които ще бъдат осигурени от държавата и ЕС.

Кметът обсъди днес с министъра на финансите Симеон Дянков да бъдат възстановени загражденията по българо-турската граница. Целта е да бъде спряно свободното движение на животни и разпространяването на заразата. Министър Дянков се е ангажирал да бъдат осигурени средства за монтиране на съоръженията. Двамата с кмета посетиха и строежа на църквата "Свето Успение Богородично" в Ахтопол, която се изгражда със средства, осигурени от държавата със съдействието на общината. Министърът инспектира хода на строежа и се е ангажирал с осигуряване на допълнително финансиране за продължаването на строителството на храма.

"Овладяването на заразата в Кости и бързата реакция на държавата бяха немислими без съдействието на жителите на Кости. Трябва да им благодарим за проявеното мъжество и разбиране. Странджанци още веднъж доказахме, че сме отговорни хора. Мен също ме боли , защото съм от това село и сега преживях втората трагедия след наводнението през 2006 г.", каза Арнаудов.