Петко Бочаров представи "Картини от три Българии" на "Аполония"

"...Но какво се случи у нас при тази гигантска "турбуленция", през която преминаваше човечеството? Случи се промяна, наистина. Но кога? И каква промяна?...Текезесетата бяха разтурени, паспортите бяха сменени с лични карти, раниците се отвориха, в медиите нахлу плурализмът, роденият набързо капитализъм тръгна да расте с космическа скорост, с двойна техническа скорост тръгна да расте и организираната в какви ли не групировки престъпност. И още цял куп по-големи и по-малки промени...", пише в книгата си авторът.

 

Представянето й в рамките на "Аполония" събра приятели на автора и изкушени от литературата. Петко Бочаров сподели мисли, свързани с писането на книгата. Журналистът се върна и назад в спомените си, от времето, когато е работил активно като представител на Четвъртата власт.

Кулминацията на празниците на изкуствата бе концертът с участието на Б.Т.Р. и Христо Мутафчиев. За мнозина е известно, че актьорът-председател на Съюза на българските артисти е изкушен от музиката и често посяга към микрофона, за да пее. Преди две години той участва в концерта на Дани Милев, отново в рамките на празниците на изкуствата.