Показват "Мерцедес 170 S" на 50 години на ретро парад

За първи път на ретропарада ще участва и "Варшава 223" от 1969 г.

 

В атрактивното събитие ще могат да се видят  около 55 стари автомобила и няколко мотора, произведени между 1923 и 1981 година. Возилата ще се съберат на провлака до Мелницата точно в 11 часа в неделя, където ще бъде поставено началото на парада. Първата спирка на ретро шествието ще е пред кметството на Равда. Там ще бъдат раздадени две награди за най-елегантен автомобил – от името на кмета на селището и от името на публиката. След това атрактивните возила се връщат в Несебър.

Финалът на автомобилното шоу ще е на площад "Месамбрия" в Стария град и там ще се проведе за трети път конкурс за елегантност на ретро возилата. Ценителите им ще бъдат информирани относно марката, годината и страната на производство, технически данни и история на колите. По време на целия ретро парад компетентна комисия от 6 души ще оценява качествата на машините и на финала ще присъдят награди в различни категории: за елегантност, за най-добър реставратор, за най-възрастен участник, за най-добър дамски екипаж, за най-малък участник, за най-стар автомобил. Освен това се раздават купа на кмета на общината и купа на Несебър, като за втората се взема под внимание мнението на публиката.

Събитието, което ще бъде изключително атрактивно и интересно преживяване за всички жители и гости на морския град, е част от културната програма на община Несебър. Организатор е сдружение автомобилен клуб "Ретро" – Несебър с председател Вълкан Станков, с подкрепата на община Несебър.