Поморие ще усвои 5 852 993 лева евро пари

Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е "Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали".

 

ЦДГ "Детелина" в град Ахелой ще бъде основно ремонтирана и преобзаведена. ЦДГ "Сребърно звънче" в село Страцин също ще бъде реконструирана, преобзаведена, но има отпуснати средства и за надстройка.

Пълна реконструкция и преустройство ще претърпи Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" (бивш техникум по туризъм).

"Всички видяхме как проектите на Община Поморие не се финансираха поради липса на доверие от страна на Европа в правителството на Тройната коалиция. Ние от ГЕРБ не само показахме нов морал, а и работим упорито за това у нас да се реализират проекти като този. Гимназията по туризъм е емблематична за региона, а е в окаяно състояние. Съвсем скоро това ще се промени и за учениците отново ще е удоволствие и гордост да казват, че са нейни възпитаници", каза народният представител от Поморие Иван Алексиев.