Посегнаха на коледната украса в Бургас Злодеянието се случва само няколко дена след като те бяха поставени. Осветлението на една от къщичките е прерязано и задигнато. На други три къщички лампичките са изтръгнати, но не е стигнало времето на вандалите да приберат и тях.

Една от шатрите също е била съборена на земята и тъпкана, вследствие на което брезентът, с който е покрита е скъсан, а металната конструкция изкривена.

Това се случва само дни, след като захранващият кабел на коледната украса на колелото за пътя към Поморие е бил прерязан, а светлините на коледното дърво на колелото за София са откраднати.

И тъй като за вандализма няма почивен ден, хулигани са откраднали и захранващия кабел на уличното осветление в минно селище Черно море.

Община Бургас полага огромни усилия да украси града, за да могат бургазлии да усетят позитивния дух на предстоящите празници. Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. Нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост само за миналата година е приблизително 1 млн. лв.

Затова общинска администрация няма да се умори да призовава гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това местните органи на реда.