Поставят камери в парковете, заради побой над охранител

 

Инцидентът е станал на 30-ти октомври около 18.00 часа. Заради множеството вандалски актове в зелените площи, мъжът е бил нает да се грижи и опазва декоративната растителност там. Той е служител на озеленителната фирма "Борела" ЕООД, грижеща се за чистотата и поддържането на местата за отдих в комплекса.

Двама младежи са нападали в гръб нищо неподозиращия служител, съборили го на земята и започвали да го ритат. В следствие на зверските удари той е със счупена челюст на лицето и множество травми по тялото.

Жестокият побой е бил прекъснат от гражданин, живеещ в съседния блок, станал случаен свидетел на инцидента. Той се е развикал и е слязъл да окаже помощ на пребития служител, при което нападателите са избягали от мястото на престъплението.

Веднага е подаден сигнал до органите на реда и на телефон 112. Пребитият е бил откаран незабавно в Спешния център за лечение. След направените манипулции е бил изписан за домашно лечение.

Това е вторият случай с бит охранител на зелени площи в "Меден рудник". Само преди 2 месеца охранител на открития в края на месец май парк между блокове 411, 412, 413 и 414 в зона "А" на "Меден рудник" бе изваден насилствено от охранителния пункт от 3 неизвестни младежи и зверски пребит. В резултат на неоправдания побой служителят е напуснал работа.