LogoR

LogoR

Празнуват днес 75 г. от създаването на ротари клуб Бургас Днес Бургас има три ротариански клуба – РК Бургас, РК Бургас-Приморие и РК Бургас-Пиргос, които са главните организатори на тържеството.

За тържествата днес се очакват гости от Германия, Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Холандия и др.
Честването ще започне в 15.30 часа с официална церемония в драматичен театър "Адриана Будевска", на която ще присъстват дистрикт гуверньорът на "Дистрикт 2482" България Анелия Дошева, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител на Област Бургас Константин Гребенаров, представители на дипломатическите мисии на територията на Бургас, видни общественици. Подготовили сме документална филмова продукция за историята на Ротари Бургас, която ще бъде представена за първи път.
Празничното шествие ще се отправи от театъра до площад "Атанас Сиреков", където в 17.30 часа ще бъдат открити две изложби - "Красотата на Бургаския регион" и "Животът в Ротари".
В 19 часа в зала "Георги Баев" в културен център "Морско казино" ще отвори врати гостуващата изложба "Усмивката на Ротари" - от историографа на Ротари България Цвятко Кадийски. Ще бъдат представени уникални шаржове и карикатури на видни български ротарианци, сред които основателите на Ротари Клуб Бургас - Матей Хаджипетров, Илия Зурков и двамата кметове на града Атанас Сиреков и Дянко Пръвчев.