DSC_6116

DSC_6116

Предлагат автобуси до Крайморие и Твърдица на 45 мин.

от НФСБ Гинка Дянкова. Предложението й ще бъде гледано на днешната сесия на местния парламент в Бургас. Предложението й касае обединявана на линиите №17 (до Крайморие) и №18 (до Маринка и Твърдица) и намаляване на времето на движението им. В момента рейсовете до Крайморие се движат  от понеделник до петък на 1 час, 1.30 часа и 2 часа, а в събота и неделя на 2.30 часа. "Няма квартал на Бургас, до който автобусите от градския транспорт да пътуват толкова рядко. Този въпрос е поставян и по време на мандат 2007г. - 2011г. на Общински съвет – Бургас", се казва в докладната на Дянкова. До преди година линия №17 се обслужваше от частната фирма "Бургас волан". Сега курсовете се изпълняват от общинският превозвач "Бургасбус" във връзка с проекта "Интегриран градски транспорт".

Дянкова предлага двете линии с номера 17 и 18 да бъдат обединен в една нова линия, която да обслужва посочените квартал и населени места с маршрут автогара "Запад" - улица "Христо Ботев" - булевард "Иван Вазов" - квартал "Победа" - местност "Пода" - кв. "Крайморие" - село Маринка – село Твърдица и обратно по същия маршрут, а автобусите да се движат на всеки 45 минути от понеделник до петък и на 1 час в събота, неделя, почивни и празнични дни.

В докладната й има и предложение за създаване на автобусна линия за летниясезон - 1-ви юни до 30-ти септември от комплекс "Меден рудник" до квартал "Крайморие" , с разписание по преценка на  управителя на "Бургабус" ЕООД. По този начин ще бъде удовлетворено желанието на голяма част от жителите на Меден рудник да имат пряка автобусна линия с Крайморие през летния сезон, като по този начин ще могат да ползват плажа на квартала, който им е най-удобен и най-близо.