Премахват незаконни бараки в бургаски комплекс

Мястото е предпочитано от тях и се намира успоредно на железопътната линията, в района на бившата зеленчукова борса. Миналата година при подобна акция от същия терен бяха премахнати над 30 незаконни постройки.

 

При днешното събаряне паднаха 5 бараки. Обитателите на останалите имат срок да изнесат имуществото си и да напуснат мястото до утре - 15 януари, когато багерите ще се завърнат отново. Самонастанилите се роми са с адресна регистрация в други общини. Техните подслони се намират буквално на метри от железопътната линия. Там играят децата им. Там безконтролно се движат домашните им животни – коне и кучета.

Общинска администрация припомня, че преди около година двегодишно момиченце от ромски бивак, изникнал на същата поляна, беше прегазено и убито от влак. Железопътният транспорт работи и в делник, и в празник. Самонастаняване близо до релсите е опасно както за възрастните, така и за децата.

Община Бургас ще събаря изникващите на това място незаконни постройки колкото пъти трябва, за да стане ясно, че колонизирането му от скитащи роми няма да бъде допуснато.