Превозвачи: Махнете нелегалните таксита и маршрутки

Петко Драгнев - шеф на общинската фирма "Бургасбус" и Румен Христов - управител на "М-БУС" ООД се срещнаха с новия началник на агенцията Никола Милушев. Те обсъдиха риска за здравено здравето и живота на хората, на които ги подлагат нелегалните превозвачи. Срещу тях трябва да се вземат спешни мерки, защото от една страна са опасни, а от друга правят изключително лоша реклама на града ни пред туристите, които слизат на бургаската гара.

 

"Години наред ни учудва фактът, че нелегалните превозвачи, които не са регистрирани никъде и въпреки това извършват транспортна дейност, остават "невидими" за контролните органи. Те не се боят от закона, те са недосегаеми, не подлежат на санкции и безнаказано търгуват със здравето и живота на хората. В същото време ние, както и други редовни превозвачи, биваме санкционирани и глобявани със солени суми дори за най-малкия пропуск в документацията", заяви по време на срещата Румен Христов. Той връчи на началника на "Автомобилна администрация" писмо с описание на най-честите нарушения, извършвани от нелегалните маршрутки и таксита.

"Недопустимо е на най-възловите спирки в областния град да стоят търгаши, които от години са в сивия сектор. Тези коли дублират градски и извънградски линии през цялата година", подчертаха редовните превозвачи и изтъкнаха, че подобни "превози" са опасни за живота и здравето на пътниците, тъй като няма билет, няма касов бон – съответно няма и застраховка.

Те настояха инспекторите на "Автомобилна администрация" Бургас да зачестят проверките по всички пикови спирки на територията на общината, за да се спрат тези порочни практики, застрашаващи живота и здравето на бургазлии и гости на града. И апелираха нередовните превозвачи да бъдат отстранени от улиците на града и преследвани с цялата строгост на закона.