През 2012 пътят до морето става по-къс с още 34 км Символичната първа копка бе направена днес от премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и Димитриос Кутрас, президент на гръцката компания "Актор". На събитието присъстваха още министърът на земеделието Мирослав Найденов, шефът на Агенция пътна инфраструктура – Божидар Йотов, представители на държавни и местни власти от Югоизточният регион, областният управител на Бургас Константин Гребенаров и председателят на Комисията по транспорт – Иван Вълков.

Фирма "Актор" е победител в търга за строителството на магистралата в отсечката от Нова Загора до Ямбол. Проектът е на стойност 133 973 907 лева и се изгражда по оперативна програма "Транспорт 2007 – 2013". Общата дължина на Лот 3 е 34, 3 км. (от км. 241+ 900 до км. 276 +200), като ще бъдат изградени по две ленти за движение във всяка посока.

Премиерът подчерта, че ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството. От своя страна от фирмата изпълнител увериха, че имат необходимите капацитет и ресурси, за да се приключи строежът на Лот 3 в срок през месец август 2012 година. До тогава пътят до морето ще е все така дълъг, натоварен и горещ за тези, които са избрали Южното Черноморие за своята лятна отпуска.