Hor2016

Hor2016

През 2016 г. Марс и Сатурн ще ни издигат и повалят

съжаление на болести, които ще бъдат "наградата" за завистта и омразата. Сатурн наказва строго, а в комбинация с Марс прераства в кармично.

Годината ще започне и ще завърши с ретрограден Меркурий, като през януари ще бъде под ръка с обърнат Юпитер. По-следващата 2017-а, годината на Слънцето, идентично ще започне също с ретрограден Меркурий. Тежкият и строг Сатурн ще преминава през Стрелец близо 23 месеца и ще изисква най-много именно от Стрелеца. Няма да бъдат подминати Риби, Деви и Близнаци, но при тях ще са по-скоро усвояване на уроци и "отваряне" на очи. Всички Стрелци и с такъв асцендент ще пренареждат приоритети, ще поправят грешки, ще сменят мироглед. Едно е сигурно, промените са за добро. Моментът при тях е настъпил, Марс ще им дава силата и тласъка за действие, а Сатурн - разума. В никакъв случай не бива да се заобикалят проблемите или да се търси лесното решение. Помнете, краткият път означава бавно пристигане. В момент на недостиг на силите в никакъв случай да не се отказват, а да отстояват позициите си до край. Изискването е "желание" за промяна. Тя така или иначе ще настъпи, но ако липсва вътрешна убеденост, ще се извърши с външна намеса, която няма да им носи удовлетворение.

Юпитер в Дева - до септември 2016-а също ще импулсира Девите и тези с такъв асцендент. Да не се поддават на всеобщия хаос и суматоха. Да не обръщат внимание на суетата, твърдо и решително да продължават изкачването си. По този начин ще усвоят Юпитеровите блага. Юпитер в Дева много ще помага на хора, заети в стерилната сфера. Там се очакват иновации и напредък в науката. Творчеството ще бъде заменено с практицизъм и трансформирано в помощ на хората.

След това Юпитер във Везни ще ощастливи въздушните знаци.

Скорпиони, Овни и Раци да не се отпускат, да не мързелуват. Имат големи възможности да променят себе си и света към по-добро.

Близнаци, Риби и Водолеи да не се предоверяват, да се пазят от измами и да разчитат само на достоверни източници и проверена информация.

Везни, Лъвове и Стрелци ще се грижат за семейството, ще подобряват битови условия. Да се пазят от агресия.

Деви, Телци и Козирози - задават се промени, които ще ви изнервят, но всичко е за ваше добро. Конфликти с ръководството, породени от несъгласие и упоритост при изпълнение на задълженията.

Очаква ни доста ретроградност и периоди на изчакване през 2016-а година. Тя ще започне под влияние на Меркурий, като най-бързата планета, която ще се обърне  първа в началото на годината и ще завърши с объркващо-носталгичния Нептун и бунтаря Уран.

 

 

Меркурий: От 5 януари до 26 януари, от 28 април до 22 май, от 30 август до 22 септември и от 19 декември до 8 януари следващата година.

Юпитер: От 8 януари до 9 май

Сатурн: от 25 март – Благовещение до 13 август

Марс: от 17 април до 30 юни

Плутон: от 18 април до 26 септември

Нептун: от 13 юни до 20 ноември

Уран: от 29 юли до 29 декември

 

 

 

 

 

АСЦЕНДЕНТИ

 

 

ОВЕН: Сатурн много ще им помага през годината, най-вече в личен план. Ще им помогне да се преоткрият.

 

ТЕЛЕЦ: Юпитер ще бъде помощникът им. На успех най-много ще се радват тези, които се занимават с творчество.

 

БЛИЗНАЦИ: Сатурн ще бъде много взискателен към Близнаците. Нито за миг няма да им позволи да се отпуснат. Проблем могат да си създадат, ако решат да се движат самостоятелно.

 

РАК: Сатурн ще ги прави критични, но е за добро. Ще ги настрои реалистично и ако не му противоречат, "учителят" ще ги награждава често.

 

ЛЪВ: Няма да е лека годината на асцендент Лъв. Доста товар ще износят на гърба си. Често ще губят енергия.

 

ДЕВА: Лесно няма да им се получи, но ще бъдат възнаградени според труда си. Прилежни и упорити, ще опитат нови неща и ще придобият доста мъдрост.

 

ВЕЗНИ: Сатурн няма да им спести тревоги и проблеми, но това ще бъдат изпитания за сила и мъжество. Ще си заслужат доста аплодисменти.

 

СКОРПИОН: Егото ще бъде водещото при Скорпионите, но този път е за по-градивно развитие. В никакъв случай не бъдете егоисти, за да не гневите Сатурн и Юпитер.

 

СТРЕЛЕЦ: Вашият учител ще бъде Сатурн. Ще пречупи някои негативни черти от характера ви, ще ви застави да стигнете до реалността и ще ви помага да довършвате задачките си.

 

КОЗИРОГ: Сатурн ще им дава, Юпитер ще ги препъва. Много амбиция и затвърждаване на позиции, разбира се ако наистина се потрудят за това.

 

ВОДОЛЕЙ: Любимците на Сатурн през 2016-а! Много вълнуващи мигове и много любов!

 

РИБИ: Планетите ще изпитват търпението на Рибите. Уният ли, ще бъдат от губещите. Затова позитивното мислене ще е единственото им оръжие.

 

 

 

 

 

Вижте какво ви очаква през 2016-а според астроложката Джована:

 

 

 

 

Везни - 23.09 - 22.10 - Аз уравновесявам!Vezni_2015

 

Положителни черти - проницателност, обаятелност

Отрицателни черти - нерешителност, суетност

 

елемент - въздух

планета - Венера

ден - петък, число – 6, 16

 

 

ЗДРАВЕ: Ако живеят зравословно, Везните не ги грозят опасности. Единствено нервната система ще се окаже претоварена на моменти, но затова пък Юпитер ще стои до тях и ще отблъсква всякакви атаки. Практически да забравят, че може да боледуват през годината. Закалителни, водни процедури ще им помагат в тонуса.

ЛЮБОВ: При семейните обстановката ще се нагрява често от по-млади роднини и от деца. Ще  се разпокъсвате във вниманието си, ще угаждате на прищевки. Не се отдръпвайте, не премълчавайте проблемите, напротив - общувайте, обяснявайте, съветвайте. Самотните ще са на върха на емоциите в началото на годината, а по-късно ще последва разочарование. Бъдете подготвени и на изненади от по-възрастни родственици, родители. Новите запознанства ще идват и ще си отиват почти незабележимо.

РАБОТА: Сатурн ще изкара от тях лидерските им умения и ще увеличи шансовете им за успех. Слушайте препоръките на по-старшите от вас, учете се от техния опит и не си приписвайте чуждите думи. Дръжте се естествено и великодушно и ще бъдете високо оценени. Летният период ще е малко по-динамичен във финансов план. Внимавайте какво подписвате и дръжте в изрядност цялата си документация.

 

 

 

Skorpion_2015Скорпион - 23.10 - 21.11 - Аз искам!

 

Положителни черти - сърдечност, темпераментност

Отрицателни черти - властолюбивост, отмъстителност

 

елемент - вода

планета - Плутон, Марс

ден - вторник, число – 7, 21

 

 

ЗДРАВЕ: Скорпионите като че ли сами ще пожелаят да се изразходват в здравословен план. Някои ще успеят да съхранят енергията, но повечето ще завършат годината изнемощели. Като цяло Скорпионите са устойчиви на стрес, но раздаването ще уязви стомашна и задстомашна жлеза. Лечение не се предвижда. Избягвайте пренапрежението.

ЛЮБОВ: Взрив от чувства ще изпитат Скорпионите. Някои ще разберат какво е истинска любов, други - какво е истинска страст. Семейните ще подобрят климата в семейството и заздравят връзката си, самотните ще откриват "качества" у половинките си за каквито дори и не са подозирали. Близки родсвеници ще имат нужда от подкрепа. Отделете им нужното внимание, но не до там, че да понесете техния товар.

РАБОТА: Всичко, което касае бизнеса, ще е ново. Стари, морално остарели прийоми няма да работят, а ще ви губят времето. Имате доста енергия, но не я отдавайте да подобрявате, а създавайте. Най-важното е да укрепите връзките си с партньори и с влиятелни хора. От това зависи успехът ви през 2016-а. Юни и юли са ви най-силните месеци за сключване на договори.

 

 

Стрелец - 22.11 - 21.12 - Аз виждам!Strelec_2015

 

Положителни черти - откровеност, храброст

Отрицателни черти - нетърпеливост, праволинейност

 

елемент - огън

планета - Юпитер

ден - четвъртък, число – 3, 23

 

 

ЗДРАВЕ: През цялата година, ако не се вглъбяват в собственото си АЗ, респективно самочувствие, ще избегнат доста стрес, който пък ще им докара почти хронично главоболие, от което пък ще разберат какво означава безсъние. Препоръчително е да се разделят с вредните си навици и с усилията за дребни нещица. Опасявам се, че няма да го направят, но хроничната умора ще ги застави. Сатурн учи, а Юпитер ви съветва, Вие обаче не сте в синхрон. Здрава храна, достатъчно почивка, ограничение на стимулищи напитки ще ви помогнат да преминете здравната бариера.

ЛЮБОВ: Преданост и търпимост да са вашите думи! Във времето на ретрограден Сатурн точката трябва да поставите върху него/нея/. Не обвинявайте, не критикувайте, а разбирайте. Ако спазите тези изисквания, Марс от своя страна - в периода от март до май и от август до септември, ще ви награди с такава любов и страст, за която дори и не сте мечтали. Самотните през тези периоди ще срещнат съдбата си и само от тях зависи дали ще я пожелаят завинаги.

РАБОТА: Възползвайки се от грешките на останалите и благодарение на находчивостта и амбициите си, Уран ще им помага да постигат неочаквани резултати. Юпитер пък ще им предостави трамплин за прескачане на препятствия. От 20 април до края на юни намалете темпото. Тези, които имат възможност да пътуват, да го направят тогава, останалите да анализират създалата се ситуация и при първа възможност да се преборят за по-добро място под слънцето. Във финансов план 2016-а ще бъде добра.

 

 

 

Kozirog_2015Козирог - 22.12 - 20.01 - Аз съм способен!

 

Положителни черти - разумност, целеустременост

Отрицателни черти - консервативност, непреклонност

 

елемент - Земя

планета - Сатурн

ден - събота, число – 3, 25

 

 

ЗДРАВЕ: Козирозите ще сменят настроения през цялата година на оптимизъм и на песимизъм. Неминуемо това ще се отрази на нервната им система. Още повече често ще се отказват от здравословен начин на живот, от спорт, от чист въздух. Това ще са причините за отпадналост. Болежките няма да бъдат сериозни, но ще ги изненадват почти непрекъснато. Да намират време за хобито си, за да разтоварват. Уязвима ще е сърдечно-съдовата система, а през втората половина на годината - ниският имунитет.

ЛЮБОВ: Самотните да очакват неочаквани и позитивни поврати. Семейните ще подобрят връзката си още през първото полугодие. От септември нататък всички да бъдат много внимателни в изказа си. При някои се очаква и разпад на връзка. Проблеми ще възникват при общуване с близки, вследствие премълчаване или скриване, което след като бъде изяснено ще наруши общия тон на разбирателство. Заслужено ще си поемете критиката, въпреки че няма да се съгласите, че сте нарушили общите правила.

РАБОТА: Тук е вашата сила, Козирози! Дали от любопитство, дали от амбиция ще правите кариера и пари. Предимно на път ще срещнете много нови хора, които ще ви бъдат от изключителна полза, затова пътуването ви е препоръчително през 2016-а. Много от вас ще се издигнат - кой в кариерен, кой в социален план, а тези, които планират нова дейност, ще имат шанса да я реализират. "Силата" ще ви напусне чак зимата, затова още от началото на годината не спирайте нито за миг и се ползвайте от дадените ви блага.

 

 

 

Водолей - 21.01 - 19.02 - Аз знам!Vodoley_2015

 

Положителни черти - любвеобилност, оригиналност

Отрицателни черти - екстравагантност, нетактичност

 

елемент - въздух

планета - Уран

ден - събота, число – 4, 17

 

 

 

ЗДРАВЕ: Не сте застрашени от сресови ситуации, Водолеи, но спешно е нужно да се откажете от вредни гастрономични навици и да подобрите начина си на живот. Уязвима ще е щитовидната жлеза и стомаха. Ако не мине с диета, потърсете квалифицирани специалисти, за да не прерасне в нещо по-сериозно. Образно казано, ендокринната ви система ще ви сигнализира най-неочаквано през 2016-а.

ЛЮБОВ: Страст и романтика през 2016-а. Неустоими ще сте през по-голямата част от годината за противоположния пол. Планирайте почивката си през август-септември. Има вероятност да се отправите на пътешествие, което ще стане едно от най-големите ви преживявания през изминалите години, а и за доста напред. Доста самотни Водолеи ще преживеят една душевна криза, свързана с неодобрение на избраника им от страна на близки  и роднини.

РАБОТА: В парично измерение годината ще ви е на приливи и отливи, благодарение на неспособността ви да си правите точен разчет. Ако имате дългове или кредити, погасете ги до края на 2015-а задължително. 2016-а няма да позволи излишни харчове. В кариерен план ще имате възможност да покажете качества, които ще удивят мнозина. Ако не действате самонадеяно и зачитате авторитета на околните, планетите ще са зад вас и ви обещават благополучие.

 

 

 

 

Ribi_2015Риби - 20.02 - 20.03 - Аз вярвам!

 

Положителни черти - безкористност, гъвкавост

Отрицателни черти - непрактичност, нереалност

 

елемент - вода

планета - Нептун

ден - четвъртък, число – 3, 18

 

 

 

ЗДРАВЕ: Причините за здравословно неразположение при Рибите ще са основно свързани с имунната система. Профилактиката ще е необходима почти през цялата година. Лятото ще е свързано с много преумора и преживявания и ще предизвиква чести главоболия. Друг фактор ще е храненето и покачването на килограми при мнозина. От септември нататък психологическата им нагласа ще се подобри и съвместно с физически упражнения и диета позитивизмът им ще се възвърне.

ЛЮБОВ: Рибите ще преминат през много лутане в търсене на своя идеал. Ще съпоставят качества, ще напасват "знаци", някои ще търсят и професионална помощ, само и само да открият своята половинка. Дарени отново с интуиция, препоръчвам да се обърнат единствено към себе си и да послушат сърцето си, за да не останат в дълбока заблуда. Критични периоди и изпитание на търпението им ще са месеците януари-февруари и юни-юли.

РАБОТА: Сатурн в Стрелец ще ги прави неуверени. Амбицията ще бъде спотаена и ще се създават пречки при изпълнението на преките служебни задължения. От юни до ноември съветвам да не се доверяват на никого, да внимават какво и с кого споделят. Ретроградното движение на Нептун по това време ще им носи много илюзии и мечти, далеч от реалността и вероятността да бъдат употребени от "доверени" хора е голяма.

Вижте прогнозата за първите шест зодии тук

Галерия