"Прилепът" на Щраус с премиера в Бургас След триумфът на новата си хитова постановка "Царицата на чардаша" в Националния музикален театър, известният тенор Марио Николов (впечатляващ в коронната си партия на Айзенщайн от "Прилепът", която изпълнява многократно в гастроли по света, както и на сцената на НМТ) се отдава на ново творческо предизвикателство в професионалното си амплоа на успешен постановчик в жанра.

Популярната оперета се представя в постановъчна версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, танци - Недко Георгиев, концертмайстор - Йордан Ковачев.

В "Прилепът" ще пее и младата оперетна звезда Валентина Корчакова в ролята на Розалинда. Сопраното е носител на наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци "Кристална лира" 2009 година за млад изпълнител, както и на още редица престижни отличия от наши и международни форуми.

В спектакъла участват още Марио Николов, Ростилав Байрактаров, Биляна Данаилова, Валентина Корчакова, Шмилена Султанова, Мария Цветкова, Симона Кодева, Станислава Иванова, Георги Султанов, Йродна Христозов, Андреана Николова, Диман Панчев, Тошо Герджиков, Димо Величов, Вълю Тотев, Любомир Димитров, Веселин Спасов, Петър Тихолов, хора, балета и оркестъра на Оперно-филхармоничното дружество.

Премиерата на "Прилепът" е на 16-ти юни.