"Прилепът" с втора премиера в Бургас

Популярната оперета се представя в постановъчна версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, танци - Недко Георгиев, концертмайстор - Йордан Ковачев.

 

В "Прилепът" ще пее и младата оперетна звезда Валентина Корчакова в ролята на Розалинда. Сопраното е носител на наградата на Съюза на българските музикални и танцови дейци "Кристална лира" 2009 година за млад изпълнител, както и на още редица престижни отличия от наши и международни форуми.

В спектакъла участват още Марио Николов, Ростилав Байрактаров, Биляна Данаилова, Валентина Корчакова, Шмилена Султанова, Мария Цветкова, Симона Кодева, Станислава Иванова, Георги Султанов, Йродна Христозов, Андреана Николова, Диман Панчев, Тошо Герджиков, Димо Величов, Вълю Тотев, Любомир Димитров, Веселин Спасов, Петър Тихолов, хора, балета и оркестъра на Оперно-филхармоничното дружество.

Първата премиера на "Прилепът" впечатли силно бургаските меломани, които аплодираха не само по време на действието и музикалните изпълнения.  Очарователни, с първокласното си вокално майсторство, актьорската си игра и талант, бяха гост-звездите в главните роли от Националния музикален театър в София. Марио Николов и Валентина Корчакова блестяха като Айзенщайн и Розалинда и увличаха всички с яркото си присъствие и красота, както и с темперамент и лекота в изпълнението на партиите си, които очевидно владеят до съвършенство. Прекрасно пресъздаден бе и образът на Адела, от талантливата Симона Кодева – също гост, както и ролята на директорът на затвора Франк, изпълнена от доайена Тошо Герджиков. На високо ниво в "Прилепът" бе и оркестърът, хорът и балетът на ОФД-Бургас, а също и останалите солисти в главните роли, под палката на опитния маестро Атанас Варадинов. Специални комплименти заслужават находчивите и много стилни решения на режисьорът Марио Николов, както и осъвременената му редакция, които подсилват интригата и действието в пиесата и представят популярната щраусова творба атрактивно и въздействащо в наши дни.

Оперетата "Прилепът" се играе в Опера Бургас след отсъствие в афиша от над 30 години и сега много зрители могат да я видят за първи път. Втората премиера е на 28 юни от 19 часа отново в Зала Опера на ОФД – Бургас.