Приморско търси евро пари за туризма , чрез което да развие своите природни, културни и исторически атракции. Идеята на кмета Лиляна Димова и нейния екип е да се създадат възможности за удължаване на активния сезон извън летните месеци с разкриването на нови туристически обекти, които да предизвикват интерес целогодишно.

До момента все още не са обособени достатъчно силно като пазарни ниши "селският", "еко" и "културният" туризъм и това ще е посоката на развитие, заложена в стратегията на администрацията.

Парите, които се надяват да привлекат в общината по новия проект, могат да достигнат до 300 000 евро и ще бъдат инвестирани в изграждане на екопътеки.

Новите туристически маршрути ще осигурят по-лесен достъп и по суша и по вода до района на резервата "Ропотамо", до природния феномен "Лъвската глава" и местността "Перла", както и до тракийското мегалитно светилище "Бегликташ". След реализацията на проекта туристите ще имат удобно трасе и до старинния параклис "Парашкева", чиито добре запазени основи бяха открити при археологически разкопки преди пет години.

Вече е изготвен и проект на арх. Коцев за реставрирането и възстановяването на християнския храм, който според прогнозите бързо ще се превърне в туристическа атракция.