DSC_8750

DSC_8750

Пробация за младеж, унищожил вещи на "акулите"

вещи, собственост на футболен клуб "Черноморец". Той бе признат за виновен в това, че на 26-ти август 2012 г. на стадион "Лазур" в Бургас е унищожил предмети на обща стойност 2 444 лева.

Делото срещу Бобойчев е разгледано като съкратено съдебно следствие. При определяне на наказанието, съдът обърна внимание, че Бобойчев признава вината си и сам се е предал на разследващите органи, той е съдействал на разследването и е възстановил причинените щети. Предвид процедурата на съкратеното съдебно следствие и многобройните обстоятелства, смекчаващи вината на подсъдимия, съдът му наложи наказание пробация. Бобойчев осъден на задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца, задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период и трябва да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа за срок от 1 година.

Според обвинителния акт на 26-ти август 2012 г. на стадион "Лазур" той запалил имущество със значителна стойност: знамена, фен артикули, транспарант, тъпан, мегафон, тонколона, факли и друго имущество. Всички вещи са били собственост на "Черноморец Бургас".

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас.