Продължава регистрацията на етажната собственост В нея взеха участие кметът Димитър Николов, омбудсманът Таньо Атанасов, представители на общинска администрация, директори на териториални дирекции и управители на вече регистрирани по новите изисквания етажни собствености в различни райони на града.

На дискусията присъстваха и студенти от специалност "Право" в Бургаски свободен университет.

Кметът Николов направи конкретни предложения за подобряване съвместната работа на администрация и граждани по прилагането на ЗУЕС. Той призова да се стимулира допълнително интереса и желанието на собствениците на етажна собственост да регистрират общите събрания и определи през септември и октомври да се проведат срещи по териториалните дирекции с управителите на етажната собственост за обсъждане на конкретни проблеми по места.

По време на срещата стана ясно, че от общо 4683 сгради към момента са регистрирани 542, а още 314 са подали заявления: ТД "Приморие" – 142 регистрирани сгради и 70 заявления, ТД "Зора" – 140 регистрирани сгради и 80 заявления, ТД "Освобождение" – 100 регистрирани сгради и 43 заявления, ТД "Зора" – 99 регистрирани сгради и 63 заявления, ТД "Възраждане" – 107 регистрирани сгради и 80 заявления кв. "Долно Езерово" - 4 регистрирани сгради и 5 заявления.