DSC_1523

DSC_1523

Променят ОУП на Ченгенето, заради Рибна борса

гласуваха промените по докладната записка, входирана от кмета на община Бургас Димитър Николов. С решение на Общинския съвет от 23-ти ноември 2010 година бе приет Подробния устройствен план за обект "Създаване на селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове" в местността "Ченгене скеле", в землището на квартал "Крайморие". С настоящото изменение на ОУП се предвижда създаването на Рибна борса в селището.DSC_1521

В разгара на дебатите Георги Дражев от НФСБ заяви, че мястото на Рибната борса не е в селището, а в Бургас. Така градът щял да се превърне в атрактивно място за туристи. "Забранено е рибарски кораби да са до яхтени и пасажерски пристанища", обясни Диян Димов от ГЕРБ. "От рибарство не разбирам, но не виждам съгласието на Министерството на земеделието и горите в обхвата на Рибарското селище да бъде включен терена за отдих", коментира Евгений Мосинов от БСП.

Този път в пререкания и реплики се впуснаха Дражев и Красимира Маркович от ГЕРБ. Тя го репликира, че не говори по същество. Думите й отключиха напрежението между двамата.