ProtestV3

ProtestV3

Протестиращите във Варна: Иван Петров представлява само себе си декларация от името на Инициативен комитет, в която бе заявено, че Иван Петров, който в момента е в София за среща на Инициативните комитети от цялата страна с президента, представлява единствено себе си.

Мнението на протестиращите се раздели – част от тях подкрепиха, част от тях не подкрепиха предложената декларация.
Бе съобщено, че в събота от 14 часа се очаква шествие на синдикат "Авто", които протестират срещу тежките условия, в които работят транспортните фирми във Варна. Таксиметровите коли ще тръгнат на шествието от МБАЛ "Св. Марина", а камионите от "Топливо".
Втора декларация оповести създаването на Отворен обществен съвет. В него ще членуват хора само на доброволен принцип, които имат идеи за бъдещото развитие на Варна и страната. Беше обявено, че бъдещите министри са тук, на протеста.
Жена от протестиращите призова от трибуната Кирил Йорданов да подаде оставката си, като заяви, че той не е отговорил на очакванията на варненци. Първият си мандат е направил добри неща за града, но след това не е успял да се справи със задълженията си.
В момента, в който жената призова за оставка, дежурните вувузели се включиха и заглушиха овациите и скандиранията на повечето участници.
След края на импровизирания митинг, протестиращите потеглиха в традиционното си шествие към сградата на "Енерго Про" във Варна.
nakratko.bg