Проверяват плажовете в община Царево Проверката ще включва и нерегламентирани паркинги и неправомерно събиране на такси от плажуващите. Комисията ще проверява и дали всички плажове предоставят половината от пясъчната си ивица за свободно ползване, а също и спазват ли се схемите за разполагане на преместваемите обекти, чадъри и шезлонги. Общината ще бъде безкомпромисна към нарушителите.

Миналото лято проверка на Община Царево установи незаконно строителство на "Малък плаж Лозенец" и груби нарушения от страна на концесионера, окупирал скалите и превърнал екзотичния плаж в бар. Със заповед на кмета Петко Арнаудов незаконните постройки бяха премахнати и свободният достъп до скалите и плажа възстановен.

Община Царево обявява телефон 0590 5 28 08, на който гражданите могат да подават сигнали за ограничаване на свободния достъп до плажовете и за други констатирани нарушения.

Кметът Петко Арнаудов се срещна с наемателите на плаж "Нестинарка". На срещата присъстваха и собственици на хотели в къмпинга. Плажът на "Нестинарка" е най-големият градски плаж на Царево и един от най-предпочитаните и общината ще му обръща специално внимание.

Непрекъснати проверки ще се извършват до края на лятото. Ще се проверяват и заведенията по плажната ивица, както и разрешенията им за поставяне. Контрол ще има и на работното им време.