Първите туристи от Франкфурт кацат във Варна посрещнати за "Добре дошли" с хляб и сол и пролетно настроение.

 

Ден по рано влизат в сила лятното разписание на полетите на "Летище Варна".

19 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като сред тях са и нови редовни дестинации, като Кьолн (Германия), Катовице (Полша), Самара и Казан (Русия).

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Виена и Будапеща, които се изпълняват всеки ден.

От началото на юни ежедневни стават и полетите до Московското летище Домодедово, изпълнявани от "S7Airlines". От 2 юни редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпания "България Ер" два пъти седмично (до летище Шереметиево), а от 28 май до Санкт Петербург веднъж седмично.

Полетите на "Wizz Air" до Лондон (Лутън) се изпълняват във вторник и събота, а от 23 юни и в ден четвъртък. От 22 април два пъти седмично националният превозвач България Ер ще свързва Варна с летище Гетуик в британската столица.

От началото на месец април ще се изпълняват три пъти седмично редовни полети до Брюксел.

Редовните полети по направленията Санкт Петербург, Люксембург, Дюселдорф и Екатеринбург стартират през май.

До Осло, Кишинев, Цюрих, Новосибирск и Ростов на Дон връзка от морската столица ще се осъществява от месец юни. Тогава стартират и новите редовни линии до Катовице (Полша) на авиокомпания "LOT", до Самара (Русия) на авиокомпания "Ural Airlines" и Казан (Русия) на авиокомпания "Tatarstan Airlines".

Редовни полети до Кьолн (Германия) на нискотарифната Germanwings са планирани веднъж седмично от втората половина на юли.

Подробна информация за разписанието на полетите на "Летище Варна" може да се види на сайта на интернет адрес: www.varna-airport.com.