Първолаците в Несебър с книжка с народни приказки

Празника в несебърското СОУ "Любен Каравелов" уважиха зам.-областният управител Златко Димитров, кметът Димитров, зам.-кметът по "Управление и проекти по еврофондове" Георги Манолов. Отец Димитър отслужи тържествен водосвет, а първият поздрав към насъбралото се множество бе на Тодорка Желязкова, директорката на училището. Тя пожела на всички възпитаници много успехи в учението и усвояването на житейските уроци.

 

Кметът на Несебър Николай Димитров се обърна към учениците с пожеланието учебната година да бъде "успешна, благотворна, изпълнена с много щастливи моменти и положителни емоции. Година, в която всеки от Вас да покаже най-доброто от себе си и от възможностите си".

Малко по-късно кметът на община Несебър Николай Димитров и зам.- областният управител Златко Димитров поздравиха учениците в ОУ "Васил Левски" в село Тънково, където бе открит и новия физкултурен салон.

Новата учебна година  ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в Свети Влас посрещна с два компютърни кабинета, фонетичен кабинет за чуждоезиково обучение, кабинет за ресурсно обучение на деца със специални образователни потребности и изцяло обновени кабинети и класни стаи. Училището в  Обзор, което тази година чества 120 годишнина от своето основаване започва новата учебна година с обновена сграда.

Любопитен факт е, че за първи път тази есен в училищата в община Несебър българската азбука ще учат и пет деца - чужденци. Четири от учениците са русначета, а едно е британче. Най-много първолаци прекрачват училищния праг на СОУ "Любен Каравелов" в Несебър – 107, 29 са в училището в Обзор, а в третия град на общината - Свети Влас,  първолаците са 20. В селата са разпределни по следния начин: в Равда- 21 деца, Оризаре- 20 малчугани, в Тънково-10, Гюльовца –8  и  Кошарица - 6 деца.